Structural BIM ile Sağlam Yapı İnşaları

Structural BIM ile Sağlam Yapı İnşaları

Structural BIM Kullanıcılarına Ne Gibi Avantajlar Sağlıyor?

Structural BIM; sağlam yapısal tasarımların inşası için inşaat mühendisleri ve mimarlar tarafından kullanılıyor. Structural BIM hem inşaat hem de imalat sürecinin hızlandırılması ve yapısal dokümantasyonun iyileştirilip işbirliğinin kolaylaştırılması açısından kullanılan bir sistemdir. Yapısal modelleme ve koordinasyon anlamında etkin rol oynuyor. Projelerin yapısının inşası için; betonarme, çelik kolon ve çelik kirişlerdeki donatı detaylarının yapısal imalat çizimleri yapılıyor. Projelerin görselleşmesi ve tasarımı açısından koordineli model tabanına dayalı tasarımların oluşmasını sağlıyor. Ayrıntısı çok ve karmaşık tasarımlardan oluşan geniş ölçekli projelerin sağlıklı oluşturulması noktasında Structural BIM çok önemlidir. Structural BIM, yapı bileşenlerinin doğru şekilde entegrasyonunun sağlanması için çok önemlidir. Bu sistem sayesinde inşaat mühendisleri/ mimarlar bilinçli olarak tasarım kararlarına imza atarlar. Structural BIM ile ilgili detaylı bilgilere ulaşmak için https://idecad.com/architecture-engineering-construction/building-design/bim-workflows-structural-analysis-design/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Structural BIM Ne İşe Yarar?

Structural BIM; yapısal projelerin tasarım analiziyle değerlendirilmesi noktasında kritik bilgileri içeren verilerden oluşuyor. Structural BIM, kullanıcılarına sağladığı birçok avantajla dikkat çekiyor. Yapı tasarım analizlerinde yüksek esneklik sağlıyor. Bunun yanında yapı tasarım güncellemeleri için uyarlanabilirlik imkanı da sunmaktadır. Structural BIM;

  • Beton/çelik yapı tasarımları,
  • Yük hesabı,
  • Temel tasarım,
  • Çerçeve, kolon, kiriş ve döşeme tasarımı,
  • Çatı yapısı,
  • İstinat duvarı tasarımı gibi pek çok hem karmaşık hem de yapısal anlamda problemli projelerin sağlıklı şekilde tamamlanmasını sağlıyor.

Structural BIM, sanal ortamda yapı projelerine dair modellemelerin oluşturulmasını sağlıyor. Yapıların güvenli, uzun süreli ve güvenilir oluşturulması için geliştirilmiştir. Structural BIM; geliştirilmiş görselleştirme, inşaat sürecinin optimizesi, yapının tasarımı, işletme-inşaat zorlukları gibi tüm olasılıklara yardımcı olan bir sistemdir. Çelik bağlantıların detaylandırılması gibi pek çok hususa yardımcıdır.