Oyun Teknolojisi Nereye İlerliyor
Dijital dünyanın kendini sevdiren tarafı oyunları. Oyun teknoloji diğer teknolojilere göre daha hızlı gelişme gösteriyor. Her oyun birbirinden farklı tasarım ve kurguya sahip oluyor. Oyunlardaki karakter seçimi ya da karakteri oyuncunun oluşturması gibi aşamalar oyunu benzersiz kılıyor. Oyun teknoloji o kadar gelişti ki gerçek hayata çok yakın tasarımlar içeriyor. Gerçek yaşamda oyun simülasyonu hissi veriyor. Oyun teknolojileri alanındaki gelişme devam ederken beraberinde oyun bağımlılığını da getiriyor. Gelişen oyun dünyasına kendini kaptıranlar ve kontrollü oynamayı beceremeyenler bu teknolojinin birer bağımlısı oluyorlar. Bu konuda bilgi almak ve merak ettiğiniz soruları sorabilmek açısından internet sayfalarını üzerindeki ilgili online firmalara bakabilir ve buradan detaylı bir şekilde inceleme yapabilirsiniz.
Geçmişten Günümüze Üretilen Oyunlar
Yazılım alanındaki gelişme oyun sektörünün de ortaya çıkmasını sağlamıştır. Oyun geliştirmek için yazılım dilleri geliştirilmiş ve algoritmalar bulunmuştur. İlk bilgisayar oyunu 1962 yılında bulunan Spaceawar olarak bilinmektedir. Bu oyun uzay boşluğunda iki roketin birbirini vurmaya çalıştığı bir tasarımdı. İki kişilik oynanan bu oyun zamanın en iyi aksiyonunu barındırıyordu. Bu oyun beğenildiği için başka tasarımcılar tarafından desteklendi ve geliştirilmesine devam edildi. Daha sonrasında Star Trek oyunu bulundu. Bu oyunda kendi içinde savaş gemilerini bulmasını ve yok edilmesiydi. Zaman ilerledikçe oyun sektöründe de yeni oyunlar ortaya çıkarılmaya başlandı. 1971 yılında ilk beyzbol oyunu ortaya konuldu. Zamanın Apple bilgisayarlarında kullanılabilen bir oyundu. Bir diğer ortaya atılan oyunda 1975 yılında Adventure oldu. Bu oyunda sektörde ses getiren en önemli oyunlardandır. Adventure, ARPANET üzerinde yayınladı. Bu oyun komutların yazılması ile ilerliyor. Bu oyuna daha sonraki aşamalarda eklentiler yapıldı. Eklentilerde oyuna fantastik öğeler verildi. Bu da oyun sektörünün bir diğer değişimine yol açtı.
Oyun Sektöründeki Dönüşüm
Oyun sektörünün hareketlenmesi hem yeni oyunlar çıkıyor hem de var olan oyunlara eklentiler yapılar geliştirmeler yapılıyordu. Spacewar zaman içerisinde çeşitli eklentiler aldı ve hatta birçok benzer tasarımda farklı oyunları çıkarıldı. Bu devinim diğer oyunlarda da gerçekleşti. Oyun dünyası gelişmeye devam ederken başka bir ihtiyacı doğurdu. Bu da evde oyun oynamak için ortaya çıkarılan oyun konsolları oldu. Oyunlara erişim kolaylaşın oyun konsoluna da sahip olma isteği arttı. Oyun dünyasında bu hızlı yükseliş bir dönem bu sektörün durağan olmasına sebep oldu. Bu sektörün tekrardan canlanmasının ardından 1985 yılında hayatımıza Super Mario Brothers girmiş oldu. Çok sevilen bu oyun günümüzde de serileri ile devam etmektedir. Oyun sektörü akıllı telefonlar ve tabletler ile daha fazla kullanılabilir hale geldi. Mobil cihazlara da indirilebilen bu uygulamalar sadece bilgisayar başında değil her an oynanabilir duruma geldi. Bu da oyun sektörünün daha fazla kazanmasını ve gelişmesini sağladı. İnsanlar vakit geçirmek için telefondaki oyunları tercih ediyor. Mobil cihazlarda ekran boyutu biraz küçük olsa da oyundaki ses ve görüntü kalitesini korumaya devam ediyor.