Doğal Bir Diyet Programı Nasıl Hazırlanmalı

Doğal Bir Diyet Programı Nasıl Hazırlanmalı

Tüm dünya genelinde kişilerin en büyük sağlık problemlerinden birisi hiç şüphesiz ki fazla kilolardır. Kimisi fazla kilolarını sadece daha güzel görünmek için vermek ister, kimisi de sağlığını tehdit ettiği için. Ancak her iki durumda da bir doktor veya diyetisyen görüşü alınmalıdır.

Diyet Programı Nasıl Hazırlanır?


Tüm dünya genelinde kişilerin en büyük sağlık problemlerinden birisi hiç şüphesiz ki fazla kilolardır. Kimisi fazla kilolarını sadece daha güzel görünmek için vermek ister, kimisi de sağlığını tehdit ettiği için. Ancak her iki durumda da bir doktor veya diyetisyen görüşü alınmalıdır. Kendi başımıza hazırladığımız diyet listeleri, kilo verme yöntemleri, fazla kilolarımızdan kurtulamadığımız gibi; sağlığımızı da tehdit edebilir. Bu yüzden eğer kilo problemlerimizin olduğunu düşünüyorsak, en kısa zamanda bir sağlık kuruluşuna başvurmalıyız. Yazımızda sizlere diyet programı nasıl hazırlanır, hangi etkenlere bağlı olarak zayıflama yöntemleri seçilmelidir bunlardan bahsedeceğiz. İlk olarak diyet programı için önerilerden bahsedelim.

Diyet Programı İçin Öneriler


Bir diyet programına dahil olmak istiyorsak, öncelikle bir sağlık kuruluşundan veya uzman bir diyetisyenden yardım almalıyız. Kendi başımıza bir diyet listesi hazırlamak, bir yöntem uygulamak sağlığımız açısından tehlikeli olabilir. Sizlere diyet programı hazırlanırken, sağlığımızı tehdit etmeden nelere dikkat edilmeli; hangi zayıflama yöntemleri uygulanmalı bunlardan bahsedeceğiz. Her diyet listesi oluşturulurken, bir amaç belirlenmelidir. Örnek olarak 1 ayda 5 kilo vermek amacımız olabilir. Bu amaca uygun bir diyet listesi hazırlanmalıdır. Diyet listesi hazırlanırken, önemli olan bir konu da, her ne olursa olsun aç kalmamamızdır. Aç kalarak zayıflamak veya kilo vermek yanlış bir yöntemdir. Bu sağlığımız için iyi bir sonuç doğurmayacaktır. Diyet programı hazırlanırken ayrıca, öğün sayısı belirlenmeli, öğünlerde alacağımız besinlerin dışına çıkılmamalıdır. Diyet listesi hazırlanırken kararlı olmalı ve pes etmemeliyiz. Başlandıktan sonra hiçbir diyet listesinin dışına çıkılmayacağı gibi, kendimiz de bu listelere ekleme yapmamalıyız. Diyetisyenlerin hazırladığı diyet listeleri, bizim fazla kilolarımızdan kurtulmamız için ideal listelerdir. Bir diyet programını uyguluyorsak, 1-2 ay süre içerisinde tekrardan düzenlenmelidir. Çünkü sürekli aynı diyet listesini uygulamak, bir süre sonra kilo vermemizi durdurabilir.

Kaç Çeşit Diyet Programı Vardır?


Bir kişinin normal şartlar altında günlük harcadığı kalori miktarı 2500 kaloridir. Diyet listeleri hazırlanırken bu kalori hesabına dikkat edilmelidir. Diyet listelerinin toplam kalorisi günlük 2500’ün altında olmalı, yiyeceğimiz besinler de kalori hesabına uygun olarak düzenlenmelidir. Hangi diyet listesine dahil olursak olalım, yağlı yiyeceklerden uzak durmalı, karbonhidrat ağırlıklı yemekleri en aza indirmeliyiz. Karbonhidrat ağırlıklı besinlerin kalori değerleri, diğer besinlere oranla çok daha yüksektir. Ekmek, simit, poğaça, hamur işi yemekleri gibi sıklıkla tüketilen besinleri tüketmemeliyiz. Öğün sayısının önemi de diyet listeleri için son derece etkilidir. Eğer bir diyet programına yeni başlıyorsanız, öğün sayınızı 4 veya 5’e çıkarmalısınız. Ancak öğün sayısının artması, daha fazla yemek tüketeceğimiz anlamını çıkarmasın. Öğün sayısını artırıp; kaloriyi düşürmeliyiz. Ardından uzun vadede öğün sayısını da azaltmalıyız. Ancak ilk aşamada diyetisyenlerin hazırladığı diyet listelerine ek olarak bitkisel çaylarla ve bitkisel ürünlerle düzenli bir programa dahil olabilirsiniz. Bu ürünleri diyetisyenlerin önerileri doğrultusunda kullanmanız gerektiğini de unutmayınız.

Diyet Programlarına Bağlı Kalın!

Diyet listesi hazırlandıktan sonra, kilo vermek isteyenlerin ilk dikkat etmesi gereken konu kararlılıktır. Bir işin yarısı, o işi yapabileceğinize inanmamızdır. Kilo probleminiz ne kadar olursa olsun, bir diyet listesi sayesinde ideal kilonuza ulaşabilirsiniz. İdeal kiloya ulaştıktan sonra ise yediklerimize ve içtiklerimize optimum derecede dikkat etmeli, uzak durmamız gereken besinlerden uzak durmalıyız. Diyet programına bağlı kalmayan birey, fazla kilolarından kurtulamaz. Sürekli olarak yeni baştan bir diyet programı uygulamanız, sağlığınız açısından zararlı olduğu gibi; zaman kaybı olacaktır.