Yurt Dışı Borçlanma Belgelerinin Çevirisi Nerede Yaptırılabilir

Yurt Dışı Borçlanma Belgelerinin Çevirisi Nerede Yaptırılabilir

Sosyal Güvenlik Kurumu'na ait yurt dışı borçlanma belgelerinde standart olmamakla beraber genellikle noter tasdikli olması şartı aranmaktadır. Bu belgelerin böyle bir prosedüre sahip olup olmayacakları ilgili sosyal güvenlik kurumunca belirlenmekte ve tarafınıza bildirilmektedir. Talep doğrultusunda eğer belgenizin noter yeminli olması istenmiş ve zorunlu kılınmışsa noter yeminli tercüme bürosu olarak faaliyet gösteren tercüme bürolarından yardım alabilirsiniz.

Noter Yeminli Çevirmenler Kimlerdir?

Sektörde uzun yıllar adını duyurmuş pek çok noter yeminli tercüme bürosu mevcut. Bu büroların konu ile ilgili tecrübeleri de size zaman kazandırmak açısından faydalı olacaktır. Zaman kazanırken aynı anda güvenilirliği de yükse bir hizmet almış olursunuz zira noter tasdiki yapılacak evrak için çeviri yapan ve bu konuda hizmet veren kişiler de noter yeminlidirler yani çeviri konusundaki yeterlilikleri noter huzurunda resmi olarak onaylanmıştır.

Diğer Tüm Resmi Evraklar İçin de Noter Yeminli Çevirmenler Kullanılabilir

Sadece Sosyal Güvenlik Kurumu'na ait borçlanma belgeleri ile de kısıtlı değildir yukarıda bahsettiğimiz firmaların faaliyet alanları. Bunun dışında ihtiyaç duyacağınız, özellikle resmi konuya ait ve resmi alanlarda kullanmak veya ibraz etmek zorunda olduğunuz her türlü evrak için de çevirmenlik hizmeti sunmaktadırlar. Karar vermeniz gereken konu, istediğiniz hizmetin kapsamı ve firmanın güvenilirliği ile fiyat performansının tutarlı olup olmadığıdır. Piyasada bulunan pek çok noter yeminli tercüme bürosu uzun yıllar sektörde hizmet vermiş firmalardır ve ilave taleplerinizi danışarak belirtebilirsiniz.