PRP Tedavisi Nasıl Uygulanır?
PRP Uygulamasının Yan Etkileri Var Mıdır?
Kişiden kan alınarak PRP süreci başlar. Daha sonra tüpün satrifüj cihazına yerleşmesi sağlanır. Bu cihaz tüplerin dönmesine yardımcı olmaktadır. Belirli bir süre ve hızda dönen bu cihaz daha sonra durdurulur ve tüpün alt kısımları oldukça zengindir. Büyüme faktörlerinden ve pıhtı hücrelerinden oluşan bu kısım minik iğneler yardımı ile sorunlu olan bölgeye uygulanmaktadır. Fraksiyonel lazer uygulamasından sonra cilde serum sürülür ve madde gözeneklerden çok kısa süre içinde emilir.
PRP İle Kombine Tedavi Yöntemleri
Alerji riski düşük olan PRP tedavisi kişiye özeldir. Gözlenebilecek yan etkileri ise aşağıdaki gibidir;
- Enfeksiyon
- Doku hasarı
- Sinir yaralanmaları
- Kanama
- Enjeksiyon bölgesinde ağrı gibi yan etkiler görülebilir. İyileşme süreci ise yine merak edilmektedir. Doktorun istirahat önerisi ile birlikte bu süreç değişiklik gösterebilmektedir. Büyüme faktörleri öncelikli olarak devreye girdiğinden dolayı ilk etapta gözle görülür bir etki beklemek de doğru olmayacaktır.
En çok merak edilen sorulardan bir tanesi de PRP tedavisinin diğer cilt yenileme yöntemleri ile kullanılıp kullanılmayacağıdır. Işık tedavisi, mezoterapi, lazer ve radyofrekans yöntemleri ile kombine bir şekilde bu tedavi yöntemi kullanılabilir. İyileşme sürecinin kısa olması adına serum şeklinde kullanımı önemlidir. Uygulama sonrasında aynı gün içerisinde banyo yapılmaması ve güneşten korunmanız gerekiyor.