Cilt Güzelliğinin Altın Kuralı Doğru Beslenme

Cilt Güzelliğinin Altın Kuralı Doğru Beslenme

Güzellik uğruna denenen her yol sizi bazen sonuca ulaştırsa da, birçok kez hayal kırıklığına uğratmış olabilir. Güzellik salonları, biz bayanların çoğu kez ikinci adresleridir. Diri ve genç görünen bir cilt herkesin hayali olduğu gibi düzenli uyku güneşten korunan cilt ve doğru beslenme, sizi cilt güzelliğiniz için adım adım mutlu sona yaklaştıracaktır. Aslında beslenme düzenimiz ile başlayıp bazı şeylere dikkat edersek, pürüzsüz bir cilde sahip olmak çokta imkansız değildir. Öncelikle cildinizin yapısını iyi tanıyıp, bu nokta üzerinden hareket ederseniz sonuç başarılı olacaktır. Yağlı bir cilt yapınız varsa kuru tutmalısınız, kuru bir cildiniz varsa nemlendirmelisiniz. Güzel bir cilt için doğru beslenmelisiniz. Su, cilt güzelliğinin ilk formülüdür.

Diri Bir Cilt İçin Bol Meyve

Işıl ışıl bir cildi kim hayal etmez ki… Güzellik uğruna harcanan zaman, küçücük şişelerle satılan servet değerindeki güzellik ürünleri, doğru beslenme şekli olmadığı takdirde istenilen sonucu vermeyecektir. Tam bu noktada, meyvelerin önemi devreye girmektedir. Çiğ meyve ve sebzeleri esas vitamin kaynağı olan posalarıyla birlikte tüketmeliyiz. Pişirilmiş olan her sebzenin besin değeri bir nebzede olsa azalmaktadır. Ispanak, havuç, kereviz gibi sebzeleri mümkün olduğu kadar çiğ tüketmeye gayret etmeli, salatalarınızın içine ekleyip tüketebilirsiniz.

C Vitamini

Kış Ayları Cildimiz İçin Tam Bir Kabustur.

Soğuktan kuruyan cilt çatlamalara sebep olacaktır. C vitamini tamda bu sırada devreye girmektedir. Maydanoz, kivi, portakal, mandalina gibi meyveler içinde yüksek miktarda c vitamini barındırmaktadır. Düzenli tüketilen c vitamini içeren meyveler, cildinizin daha parlak görünmesini sağlayacaktır.

Maden Suyu

İçinde yüksek miktarda mineral bulundurduğu bilinen maden suyu düzenli içildiği takdirde, cilt güzelliğinize büyük katkı sağlamaktadır. Özellikle yaz aylarında yüzünüzü maden suyu ile yıkamanız mineralleri doğrudan dışarıdan almanıza oldukça faydalı olacaktır. Dengeli ve düzenli kullanıldığı zaman, cildinizdeki bozuklukların gözle görülür bir şekilde düzelmeye başladığını fark edeceksiniz.

Su

Su sadece cildimiz için değil hayatımız içinde büyük önem taşımaktadır. Vücudumuzun toksinlerden arınması için su en etkili yoldur. Herhangi bir diyet programına başlarken, düzenli su tüketiminin şart olması asla tesadüf değildir. Cildin sağlıklı ve diri görünmesi için sabah ve akşam olmak üzere cildin su ile teması sağlanmalıdır. Bir insanın günde 2 litre su tüketmesi gerektiği bilinen bir gerçektir, yaz aylarında bu miktar arttırılabilir. Alınan diğer sıvı gıdalar meyve suyu, asitli içecekler ve diğerlerinin su görevini karşılamadığını unutmamalısınız. Hücre yenilenmesinin 25 yaşında tamamlandığını baz alırsak, bu zamandan sonra cilt elastikiyeti ve nemi kaybetmektedir. Kaybedilen nemi dışarıdan uygulanan takviye nemlendiriciler ile değil, sadece su ile geri kazanmak mümkündür. Bol su tüketimi vücuttaki ödemi atmaya yarayarak, cildimizi daha parlak bir görüntüye ulaştırır.